Визия на екоселище „Радост”

Зелена планета, чиста и здрава. Навсякъде плодни дървета и чиста изворна вода. Усмихнати, спокойни и щастливи хора дишат кристално чистия въздух на заобикалящата ни природа. Храним се със собствена чиста био продукция.  Хора, животни и растения живеят в пълна хармония помежду си. Животните идват свободно при хората, имат им пълно доверие, защото в този свят няма насилие, всички са братя, помагат си с отворени сърца, грижат се един за друг, уважават се и се подкрепят. Всеки свободно и с радост споделя талантите си с другите, учи ги на това, което умее и се учи от тях на техните умения.

Всички заедно творим, пеем, танцуваме, забавляваме се, работим, учим и се веселим.

Прекарваме качествено време с децата ни като споделяме с тях и ги изслушваме, учим ги и се учим от тях. Създали сме красиво, хармонично, подкрепящо пространство да развият своите природни дадености и умения, да развият и споделят с нас качествата, талантите и знанията, които са донесли със себе си.

Стремежът е към себепознание и взаимно опознаване, към помощ и служене, към даване с отворено сърце, защото знаем, че всички останали мислят за моите нужди и радости така, както аз мисля за техните.

Стремежът е към постоянно нарастване на качеството на живот на хората по всеки възможен начин – личен, партньорски, социален, икономически, екологичен и творчески чрез природощадящи начини и средства, зачитащи цялата екосистема.

/
template joomla by JoomSpirit